Foretaksregistrering 

Når man starter et foretak er det mange ulike instanser det er nødvendig å registrere seg hos og rapportere til, og det kan oppleves som vanskelig og forvirrende å holde oversikt over alle lover og regler. Du lurer kanskje til og med på om du i det hele tatt trenger å registrere deg alle steder.

Registrering i foretaksregisteret er noe som er lovpålagt for de fleste bedrifter i Norge, til og med utenlandske bedrifter som driver næringsvirksomhet i landet. Det mest essensielle med registreringen er at den sikrer at du har lov til å drive næringsvirksomhet. Når du er offisielt registrert i foretaksregisteret vil du motta et organisasjonsnummer som er ditt foretaks unike identifikasjonsnummer, i tillegg til en firmaattest. En slik attest kan være svært nyttig overfor blant annet avgifts- og tollmyndigheter. Du sikrer også foretaksnavnet ditt ved registrering, slik at ingen andre vil kunne registrere samme navn, i tillegg til at den gjør det mulig for andre å finne viktige detaljer om din bedrift.

Det kan være vanskelig å manøvrere seg gjennom all informasjonen som er tilgjengelig på internett – om det så er hos Altinn, Brønnøysundregisteret eller på ulike forum. Det kan også være overveldende å skulle sette seg inn i alle krav, dokumenter og gebyr, og det er der våre tjenester kommer inn.

Det spiller ingen rolle hvilken fase du befinner deg i – om du lurer på om det er pålagt for deg og ditt foretak, om du ønsker å vite mer om hva dette er eller om du har påbegynt prosessen og funnet ut at det er for tidkrevende. Vi tar oss av alle nødvendige dokumenter for foretaksregistrering, og gir også råd om alle spørsmål i forbindelse med regnskapsføring for den relevante foretakstypen.

Ta kontakt for en uforpliktende samtale i dag.

 

Ønsker du et uforpliktende møte eller har spørsmål?