Skatt

Skatt kan være forvirrende nok for privatpersoner når april og selvangivelsen står for døren. For foretak er det enda flere regler å skulle sette seg inn i, og det er ingen skam å spørre om råd for å sikre at alt blir gjort riktig.

Skatt spesielt er et område hvor du ikke ønsker å overse en lov eller innbetalingsfrist. Det kan få store konsekvenser for foretaket ditt og kan føre til økonomisk tap. Du må forholde deg til forskuddsskatt, skattemelding og skatteoppgjør, og skattereglene vil variere ut ifra selskapsformen til foretaket ditt. Det finnes også fritaksregler, skattefrie institusjoner, særregler og internasjonal bedriftsbeskatning. Videre må du også huske på avgifter som merverdiavgift, bilavgifter for firmabil og arbeidsgiveravgift.

Skatteetaten tilbyr et kort innføringskurs for nyetablerte foretak uansett selskapsform, som kan være veldig nyttig både for å erverve ny kunnskap og for å friske opp eksisterende kunnskaper. Det kan være en stor fordel å delta på kurset for å få en generell oversikt over regler og skjema. Samtidig er ikke dette et kurs som går i dybden og du vil trenge mye tilgjengelig tid for å kunne sette deg inn i alt som gjelder for ditt foretak.

Vi er klare til å hjelpe deg. I henhold til ditt foretaks spesifikasjoner gir vi råd angående skattebetaling med mål om å bidra til å begrense denne og unngå straffeskatt for uriktig betaling. Vi utfører også lønnsberegning og all dokumentasjon samt skatteberegning i den forbindelse, som du kan lese mer om her (LINK).

Ta kontakt med oss i dag for å lære mer om skattereglene som gjelder for ditt foretak.

 

Ønsker du et uforpliktende møte eller har spørsmål?